Мусака с карфиол

22/11/2014
Вени
отВениНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 157
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете почистения карфиол във вряща подсолена вода и го сварете почти до омекване. Извадете, оставете го да се отцеди, разкъсайте го на розички.

Нарежете корена на карфиола и дръжките на парченца, потопете ги с средно гъсто тесто, прибавете от брашното, прясното мляко и две яйца. Изпържете карфиола.

Нарежете лука и го запържете, прибавете смляното месо и отново запържете.

Когато поизстине сместа, добавете 1 яйце, черен пипер и сол. Поставете в намазнена тавичка ред карфиол, ред месо и отново ред карфиол.

Разбийте 1 яйце със сметаната, залейте мусаката, наредете парченца масло и печете 30-тина минути в умерено загрята фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар