Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Пържени ябълки в тесто

Пържени ябълки в тесто

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пържени ябълки в тесто1 / 2
23/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр. сочни, възкисели
  • захар
  • канела
  • мазнина - за пържене
  • За тестото
  • брашно - 150 г
  • яйца - 1 жълтък + 2 белтъка
  • захар - 1 ч.л.
  • бира
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и изрежете семенната им част. Нарежете ябълките, потопете ги в тестото и и ги изпържете от двете страни.

Извадете ги и ги поръсете със захар, разбъркана с канела.

Тесто: Разбийте на средно гъста каша брашното, жълтъка, захарта, солта и малко бира.

Оставете тестото да почива около 30 минути на топло. Преди да използвате сместа, прибавете разбитите на твърд сняг белтъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: