Молдовска пилешка супа

23/11/2014
Корнелия
отКорнелияНовак
"Предизвикваме ви да откриете три разлики между молдовската пилешка супа и българската "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо982
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете почистеното пиле и дреболиите в тенджера със студена вода и възварете.

След малко добавете нарязаните и изпържени в масло лук, целина, моркови, магданозено коренче, както и оцета.

Варете на тих огън до омекване. Прецедете и оставете бульона да изстине, отстранете мазнината.

Възварете отново бульона, прибавете нарязаните картофи, черен пипер и варете до омекването им.

Налейте прясното мляко, сметаната, добавете месото и затоплете. Преди поднасяне поръсете супата със ситно нарязан копър или магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар