Агнешко руло

24/11/2014
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо993
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 бутче
  • масло - 6 с.л.
  • корени - за супа
  • телешко месо - 150 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия бял
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото бутче, подсушете го и прорежете от предната страна, за да премахнете кокала. Разтворете месото и леко го начукайте, като овкусите със сол и пипер. Намажете вътрешността на месото с белтък и напълнете с плънката.

За плънката накълцайте ситно телешкото и го добавете към разбитото масло. Овкусете със сол, пипер, скълцан магданоз, 1 жълтък, накиснатия в мляко и отцеден хляб, както и настъргания лук и объркайте добре.

Разпределете в бутчето, завийте месото на руло, завържете с дебел конец и сложете месото да се запечата от всички страни в сгорещено масло. Добавете почистените и нарязани корени за супа.

Доливайте по малко вода и добавете виното, като задушите месото до омекване. След това го прехвърлете във фурната и запечете за 15 минути. Прецедете соса от тавата и го поднесете с агнешкото руло.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар