Фунийки с крем

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
11/08/2010
"Легендата разказва, че ако оставите фунийките да престоят една нощ, те ще омекнат. За щастие, фунийките се изяждат веднага, щом бъдат сервирани на масата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 105
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

От всички продукти за тестото омесете меко, но не лепкаво тесто. Разточете го на 0.5 см дебелина и 2 см широчина. От станиола от кофичките за кисело мляко или от алуминиево фолио се оформят фунийки. Около всяка фунийка се навива лентичката тесто.

Сложете фунийките да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване. Още докато са топли се маха фунийката.

Пригответе крема като кипнете почти всичкото мляко със захарта в тенджера. Яйцата, брашното и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавя към врящото мляко.

Бъркайте, докато се сгъсти и след това оставете още около минута и махнете от котлона. Към горещия крем прибавете ванилията и маслото и бъркайте до разтопяване.

Напълнете фунийките с готовия крем. Отгоре може да се поръсят шоколадови пръчици. Ако престоят една нощ фунийките омекват.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 0
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Марго
Марго
12.12.2013 05:56
Имам друг въпрос, крема не е ли твърде течен ? Т.е как се задържа вътре и ако попие не стават ли фунийките твърде меки и губят ли форма?
1
0
Марго
Марго
12.12.2013 05:54
Форми може да си купите от сайта на Амазон, имат доставка и до България и не са много скъпи от порядъка на 7$ за 12бр.
1
0
Дани
Дани
30.01.2013 21:05
Очевидно не са Шилерови букли щом рецептата е различна и е наречена Фунийки с крем. Същите тези фунийки с крем, на мен са ми познати като Дамски каприз. С това име ги помня от моето детство, когато ги приготвяше майка ми, но не бих твърдяла пред Ефросия, че рецептата й всъщност има друго име. А формите, всеки може да си направи от какъвто си иска подходящ материал. При всички случаи е по-лесно и по-сигурно от това, да тръгнеш да ги търсиш по магазините. Едно на 1000 е да успееш. Аз съм завършила техникум по хранене и бих казала на АктеХ, че това, което тя пробутва като Шилерови букли всъщност се казва Шаум роли. Не се правете на интересни и оставете хората да готвят и предлагат както и каквото искат! Ако имате да предложите рецепта с 4 яйца и 1 см. дебела кора, просто го направете, че като ви гледам забележките, май за нещо съвсем друго от обикновените фунийки с крем става въпрос.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти