Мусака с кисели краставички

25/11/2014
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5098145
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 868
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на малки кубчета. Киселите краставички се нарязват също на ситно.

Загрейте олиото и запържете ситно скълцания праз/лук. След като омекне, добавете каймата и бъркайте, докато се запържи. Овкусете със малко сол, черен и червен пипер.

В тава смесете каймата с картофите и киселите краставички, посолете на вкус, поръсете чубрицата и добавете доматения сок. Сложете да се пече, докато картофите омекнат и сокът изври.

За заливката загрейте олиото и запържете брашното, като разбърквате. Отново при непрекъснато разбиване долейте топлото прясно мляко и бъркайте, докато се сгъсти.

Овкусете със сол, снемете от котлона и добавете двете яйца. Ако сместа е много гъста, може да се добави още едно яйце. Хубаво разбийте и залейте мусаката. Върнете да се запече, докато заливката стегне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар