Пилешки шишчета с цитрусова марината

18/08/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Ще се изненадате приятно каква крехкост и сладост сокът от лимони и мандарини придава на пилешкото месо - истинско съвършенство!"
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 067
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 1.2 кг. пилешко филе, нарязано на кубчета
  • лимонов сок - 5 с.л.
  • мандарини - 5 с.л. сок от мандарина
  • портокали - 1/2 ч.л. ситно настъргана портокалова кора
  • лимони - 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
  • джинджифил - 2 с.л. настърган пресен
  • лук - 1 малка глава настъргана
  • чесън - 1 1/2 с.л. на прах
  • соев сос - 7 с.л. тъмен
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • водка - 3 с.л., може и ракия
  • олио - 4 с.л.
  • сусамово олио - няколко капки
  • гъби - 150 г малки, само шапките), поръсени с малко лимонов сок
  • лук - нарязан на големи отделени парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки за маринатата в купа и изсипете накълцаното пилешко месо. Оставете го да престои в хладилник за 30 минути.

Изцедете пилешкото месо от излишната марината. Нанижете на шишовете като редувате лук, пилешко, гъба. Може да добавите и нарязана пиперка, тиквичка или парченца бекон по желание.

Леко поръсете шишчетата с малко олио и изпечете на предварително загрята скара.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар