Пържени емпанадас

27/11/2014
Виктория
отВикторияНовак
"Ароматни емпанадас с богата плънка, подходящи за обяд, вечеря или парти с приятели!"
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 581
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 350 г
  • свинска кайма - 200 г
  • маслини - 100 г зелени
  • домати - 180 г
  • тесто - 8 бр. кори
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • чушка - 1 бр. зелена
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • лук - 1 малка глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко олио и изпържете лука до омекване. Прибавете нарязаната чушка, след това и чесъна.

Сложете каймата и разбъркайте много добре.

Прибавете ситно нарязаните домати и маслини и оставете сместа да кипне.

Намалете огъня и задушавайте още 10-тина минути. Отстранете сместа от огъня и подправете с черен пипер и сол.

От тестото изрежете кръгове с диаметър около 6-8 см. В единия край на всеки кръг слагайте по 2 ч.л. от сместа с каймата.

Сгъват се така, че да се получи полумесец. Краищата се притискат с вилица или пръсти.

Загрейте олиото в дълбок тиган и изпържете емпанадите до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар