Хапки баклава

27/11/2014
Зори
отЗориНовак
"Животът се измерва не с броя на вдишванията, а с хапките вкусна баклава, които сте хапнали "
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 098
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 8 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 90 г ситно нарязани
  • кафява захар - 1 с.л.
  • масло - 20 г разтопено + 50 г разтопено за корите
  • за сиропа
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • вода - 125 мл
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе плънката, като смесите канелата, орехите, захарта и 20 г масло. Всяка кора се намазва с разтопено масло и се сгъва на две.

Нарязва се на три ивици и се слага от плънката в единия край. Навива се на руло, като се притискат краищата. Сложете рулата в намазана с разтопено масло тава и ги поръсете с масло.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути. Междувременно пригответе сиропа, като смесите захарта, водата и меда.

Кипнете ги и оставете сиропа на слаб огън 5 минути, отдръпнете от огъня и прибавете лимоновия сок. Охладените баклавички се заливат със сиропа.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар