Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Апетитни пълнени гъби

Апетитни пълнени гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Апетитни пълнени гъби1 / 2
29/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 850 г едри
  • масло - 40 г
  • лук - 1 малка глава
  • кайма - 100 г свинска
  • наденица - 60 г ситно нарязана
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • магданоз - 1 - 2 с.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, внимателно махнете пънчетата и ги нарежете ситно. Запържете лука в маслото за 5 минути, добавете каймата и бъркайте, докато се раздроби и запържи. Добавете нарязаните пънчета и наденица - продължете пърженето още минута.

Разбъркайте с доматеното пюре и долейте 125 мл топла вода. След като кипне, намалете котлона и оставете 5 минути - да изври водата. Накрая плънката се сгъстява с галета и се прехвърля в купа да изстине. Овкусете плънката с подправки на вкус, като може да добавите щипка лют пипер.

Подредете шапките на гъбите в намазнена тава, напълнете всяка гъба с лъжичка от плънката и притиснете. Сложете да се изпекат в загрята на 210 градуса фурна. Поднесете пълнените гъби поръсени с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: