Вегетариански лозови сарми

29/11/2014
от ВениНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо744
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в загрят зехтин за около минута и добавете ориза, ментата, копъра, половината лимонов сок и овкусете сместа със сол и пипер.

Долейте 250 мл топла вода и кипнете. Прибавете стафидите, сложете капака и снемете от котлона, за да изстине.

Изплакнете лозовите листа и внимателно ги разделете. Слагайте ги с лъскавата страна надолу, добавяйте по лъжица от сместа и завийте сармите.

Подреждайте ги плътно в тенджера. Долейте вътре останалия лимонов сок, допълнително зехтин и 1/4 ч.ч. вода - колкото да покрие сармите. Притиснете отгоре с чиния, кипнете ги, намалете котлона и оставете да се варят за около 45 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар