Вегетариански лозови сарми

29/11/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо786
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зехтин - 125 мл + още малко
  • зелен лук - 6 стръка ситно нарязан
  • ориз - 150 г
  • мента - 1/4 ч.ч. сирно нарязана прясна
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • лимонов сок - 2/3 ч.ч.
  • стафиди - 1/4 ч.ч.
  • лозови листа - около 50 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в загрят зехтин за около минута и добавете ориза, ментата, копъра, половината лимонов сок и овкусете сместа със сол и пипер.

Долейте 250 мл топла вода и кипнете. Прибавете стафидите, сложете капака и снемете от котлона, за да изстине.

Изплакнете лозовите листа и внимателно ги разделете. Слагайте ги с лъскавата страна надолу, добавяйте по лъжица от сместа и завийте сармите.

Подреждайте ги плътно в тенджера. Долейте вътре останалия лимонов сок, допълнително зехтин и 1/4 ч.ч. вода - колкото да покрие сармите. Притиснете отгоре с чиния, кипнете ги, намалете котлона и оставете да се варят за около 45 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар