Пача чорба от свински крачета

30/11/2014
Ваня
отВаняНовак4140
"Най-класическата и обичана от всички пача чорба, която има по-голям фен клуб, отколкото на футболните отбори от А група "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 128
  • Преглеждания за месеца1324
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • свински крачета - 3 бр.
  • прясно мляко - 600 мл.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к. л.
  • за запръжка
  • олио - 4 с. л.
  • червен пипер - 1 с. л.
  • за овкусяване при поднасяне
  • червен пипер - лют или чили
  • чесън - няколко скилидки
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте крачетата. Залейте със 2 литра студена вода и варете, докато месото се отдели от кокала (около 90 минути, ако е нужно долейте още вода).

Извадете крачетата да изстинат и прецедете бульона в друга тенджера. Обезкостете крачетата и върнете месото в прецедения бульон. Посолете на вкус със сол и черен пипер.

Сварете прясното мляко и го прибавете към бульона. Щом заври, отстранете от огъня. Запържете в олиото червения пипер и го сипете в чорбата.

Поднесете гореща, поръсена със лют червен пипер, счукан чесън и оцет на вкус.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Людмил
Людмил
25.11.2016 22:14
Това наистина стана стана много добро Блсгодаря за което
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв