Пиле с чесън

30/11/2014
Antonina
отAntoninaНовак
"Перфектното пиле с неустоим аромат вече и на вашата трапеза Рецептата вижте тук "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 443
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. по - слабо
  • чесън - 6 скилидки
  • чубрица - ронена
  • черен пипер - прясно смлян
  • масло - около 40 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете пилето. Сложете в него ситно нарязания чесън и зашийте отвора.

Разбъркайте мекото масло с чубрица, малко сол и черен пипер. Намажете пилето с ароматното масло.

Сложете го в тавичка и го печете 1 час в умерена фурна. От време на време поливайте пилето с малко вода и сока от печенето.

Накрая на печенето добавете малко водичка (2-3 с.л.) в тавата на пилето, за да се деглазира и да се разтопи кафявият загар от дъното.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

маноло
маноло
19.12.2014 14:31
Чубрицата е излишна! Това е трапезна подправка. По - добре риган!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв