Пиле с чесън

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пиле с чесън1 / 2
30/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Перфектното пиле с неустоим аромат вече и на вашата трапеза Рецептата вижте тук"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. по - слабо
  • чесън - 6 скилидки
  • чубрица - ронена
  • черен пипер - прясно смлян
  • масло - около 40 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете пилето. Сложете в него ситно нарязания чесън и зашийте отвора.

Разбъркайте мекото масло с чубрица, малко сол и черен пипер. Намажете пилето с ароматното масло.

Сложете го в тавичка и го печете 1 час в умерена фурна. От време на време поливайте пилето с малко вода и сока от печенето.

Накрая на печенето добавете малко водичка (2-3 с.л.) в тавата на пилето, за да се деглазира и да се разтопи кафявият загар от дъното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

маноло
маноло
Чубрицата е излишна! Това е трапезна подправка. По - добре риган!
19.12.2014 14:31
1