Кюфтенца с розова вода

02/12/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 250 г телешка или говежда + 150 г агнешка
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • фурми - 50 г без костилки
  • мента - 2 с.л. скълцан ситно
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • розова вода - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида кайма с лука, чесъна, всички подправки и нарязаните фурми. Поръсете с мента и чукнете яйцата.

Добре омесете сместа с ръка и накрая долейте розовата вода. Оставете каймата да престои за половин час.

Оформете малки кюфтенца и ги изпържете в сгорещен зехтин в тиган с незалепващо покритие. Пърженето продължава около 3-4 минути, като се обръщат веднъж.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Меги
Меги
05.12.2014 20:15
Що за глупост е това, кюфтета с фурми, канела, джинджифил и розова вода.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв