Яхния с картофи и кренвирши

03/12/2014
Цветана Атанасова
отЦветана АтанасоваНовак
"Семпло, но страшно вкусно "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 746
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 700 г
  • кренвирши - 5 бр.
  • олио - 40 мл
  • доматен сок - 1 л
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 - 2 шипки
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете измитите картофи и ги нарежете на кубчета.

Загрейте в тенджера мазнина и запържете скълцания лук за секунди. Добавете нарязания чесън, объркайте и добавете картофите.

Разбъркайте с тях, посолете леко и след като се запържат, долейте малко вода.

Оставете картофите да се задушат, докато леко омекнат и долейте доматения сок. Добавете подправки на вкус и варете до омекване на картофите, като малко преди това добавите обелените и нарязани на парченца кренвирши.

След 5-10 минути снемете яхнията от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Деси Маринова
Получава се бърза и вкусна вечеря. Аз си подготвям картофите като предварително ги сваря.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!