Българска пица

03/12/2014
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Италианска пица, българска пица - трябва да изядем поне по две парчета и от двете, за са преценим коя ни харесва повече!"
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 088
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло риба.

Махнете костилките на маслините. Разбийте доматеното пюре с маслото и подправките. Нарежете колбаса на кубчета и настържете кашкавала. Ако използвате риба, отцедете от мазнината. Нарежете чесъна ситно.

Замесете тестото от посочените продукти, като пресеете брашното със содата. Готовото тесто разточете в намазнена и набрашнена тава. Сложете да се запече във фурната до порозовяване.

Извадете и намажете с доматената смес. Отгоре разпределете салама/рибата, чесъна и настъргания кашкавал. Върнете във фурната, докато пицата добие апетитен загар.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар