Печена патица

04/12/2014
от МиланНовак
"И докато патицата се пече във фурната, вие ще можа да приготвите вкусна гарнитура за нея!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 257
  • Преглеждания за месеца291
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Предварително измийте и подсушете патицата, след което я натрийте със сол и прясно смлян черен пипер.

Намажете я отвътре с масло и я сложете в тава върху решетка. Сложете да се пече и периодично я мажете със смес от масло и мляко с помощта на четка.

След като патицата се изпече, оставете да се охлади и я нарежете. В соса в тавата сипете бялото вино с малко вода и деглазирайте и варете за няколко минути.

Може да поднесете печената патица с картофена салата или салата от краставици.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар