Пълнени домати с кайма

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пълнени домати с кайма1 / 2
04/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусни домати, пълни с апетитна плънка и залети с млечен сос? Сега това предястие ли е или можем да си хапнем юнашки?"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг средни, зрели
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 3 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 1 - 2 скилидки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязваме капачета на почистените домати, издълбаваме ги и пълним с плънката.

За нея смесете каймата със ситно нарязания лук, сол, червен пипер, черен пипер, ориз.

Подредете пълнените домати в тавичка и ги залейте с достатъчно количество вода и масло на око. Изпечете ги, докато водата се обсорбира.

Поднесете пълнените домат с кисело мляко, което сте разбъркали с малко чесън по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

AnaNasi
AnaNasi
Яйцата кога и към кое добавяте?
16.05.2019 11:15
Мария
Мария
Доста неясна рецепта за хора, които готвят рядко и имат нужда от по-подробно описание. Аз бих задушила плънката, преди да пълня доматите. И е хубаво да се уточни какво значи "достатъчно количество вода" - колко да покрие от доматите: 1/4, 1/3, 1/2 от тях?
11.10.2016 09:48
1