Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Никозия

Салата Никозия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Салата Никозия1 / 2
26/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 120 г почистен
  • маруля - 120 г смесена
  • краставици - 1/2 нарязана на парчета
  • домати - 4 броя, зрели
  • сардели - 50 г отцедени от консерва
  • яйца - 4 броя твърдо сварени
  • лук - 1 глава червен
  • магданоз - няколко стръка
  • зехтин - 6 с.л. за соса, студено пресован
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • оцет - 1 с.л. бял винен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе дресинга като разбъркате зехтина, чесъна, оцета, подправени със сол и черен пипер.

Сварете зеления боб във вряща вода за 2 минути. отцедете и оставете да изстине.

В плоска голяма чиния подредете листа маруля. Върху тях изсипете на едно място по средата сарделите. Върху тях добавете парчета нарязана краставица, домати, нарязани на полумесеци.

Накълцайте лука и магданоза и поставете малко най-отгоре върху салатата. Залейте с дресинга и сервирайте гарнирана със сварено яйце отстрани по чинията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
33
20
10
Дай твоята оценка: