Индийска супа с червена леща

06/12/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 813
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте топеното масло в голям тиган и изпържете вътре лука, чесъна, лютите чушки и куркумата. Пържете, докато лукът стане прозрачен на цвят.

Прибавете лещата. Сипете вода и оставете супата да се вари на слаб огън. Покрийте и варете, докато водата се поизпари.

След това свалете от огъня. Намачкайте лещата с изпъкналата част на дървена лъжица, за да получите гладка паста. Прибавете сол и разбъркайте добре.

Добавете останалите подправки. След това върнете супата върху котлона за още няколко минути. Сервирайте я гореща, поръсена с нарязания кориандър.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар