Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Картофени питки с плънка

Картофени питки с плънка

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Картофени питки с плънка1 / 2
03/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Сочни картофени питки с вкусна изненада - сещате ли се за по-вкусно мезе за бира"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава, голяма
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • джинджифил - 1 парче, пресен , ситно нарязан
  • кориандър - 1 ч.л. на прах
  • кимион - 1 ч.л. на прах
  • люти чушки - 2 бр. зелени, ситно нарязани
  • мента - 1 с.л. ситно ситно нарязани листа
  • кайма - 225 г
  • грах - 50 г
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - от 1 бр. лимон
  • картофи - 900 г сварени и намачкани
  • яйца - 2 бр., разбити
  • галета - за запържване
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и изпържете вътре лука, чесъна, джинджифила, кориандъра, кимиона, лютите чушки и ментата. Пържете, докато лукът стане прозрачен на цвят.

Прибавете каймата и граха и пържете, докато месото стане готово. След това овкусете със сол и лимонов сок. Имайте предвид, че сместа след пърженето, трябва да бъде много суха.

Разделете намачканите картофи в 8-10 порции и от всяка порция оформете палачинка в ръката си. С лъжица изсипете вътре от каймата и завийте, така че да се получи топче.

Оваляйте топчетата в разбитите яйца и трохите хляб и сложете в хладилника да се стегнат за около час.

Загрейте останалия зехтин и изпържете вътре картофените питки, докато станат кафяви на цвят.

Сервирайте горещи, гарнирани с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: