Пълнени чушки по източноевропейски

06/12/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо829
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки – 6 бр.
  • масло – 25 г
  • лук – 1 глава
  • зехтин – 5 мл
  • сол – 1/2 ч.л.
  • кускус – 175 г
  • стафиди – 25 г
  • мента – 2 с.л.нарязани пресни листа
  • жълтъци – 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса.

Внимателно разрязвате чушките и ги почиствате от семките и ципите. Разтопете маслото в малък тиган и прибавете лука. Запържвате докато омекне и стане златист.

За да приготвите кускуса, оставете 250 мл вода да заври и прибавете зехтина и солта.

Махнете тигана от огъня и сложете кускуса, разбъркайте и оставете за около 5 минути.

Към него прибавете готовия лук, стафидите, ментата, подправете на вкус и добавете жълтъка.

С помощта на чаена лъжичка напълнете чушките със сместа от кускус, но оставете 1/4 от чушката празна, тъй като кускуса ще набъбне още.

Подредете чушките в леко намазнен съд за печене и запечете за около 20 минути, без да покривате. Поднесете чушките топли или охладени, гарнирани с листа мента.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар