Хрупкави питки

06/12/2014
cvetomira
отcvetomiraНовак132
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 863
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в газираната вода заедно със захарта и се оставя 10 минути да шупне.

Брашното се пресява и с газираната вода с маята се замесва тесто, като към края на месенето се прибавят солта и разтопеното масло.

Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса да удвои обема си. След това се измесва още веднъж и се разделя на 12 питки.

Подреждат се на разстояние в намаслена тава или върху хартия за печене, намокрят се и се оставят за 30 минути.

Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня
Ваня
23.01.2015 12:08
Няма ли сол в рецептата?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв