Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Супа от риба по градинарски

Супа от риба по градинарски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Супа от риба по градинарски1 / 2
06/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • мерлуза - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 2 корена
  • целина - 1 парче
  • девесил
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, обезкостете и я нарежете на парчета. Сварете рибните отпадъци, залети със студена подсолена вода, заедно с нарязаните 1 морков, 1 глава лук, корен от магданоз и резен целина. Прецедете получения бульон.

Отделно в олиото задушете до омекване останалата глава лук, моркова, целината, корена от магданоз.

Възварете бульона и щом кипне, прибавете задушените зеленчуци и парчетата риба. Варете супата до омекване на рибата.

Подправете с лимонов сок и сол, поръсете със ситно нарязан девесил и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: