вторник, 9 февруари

Домашен сок от касис

От ЕфросияМастър Шеф / Автор22/08/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-3 бутилки
Изпрати Домашен сок от касис
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо8 706
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Продукти

  • касис - 1 кг
  • вода - 150 мл
  • захар - 1, 5 кг на 1 литър сок
  • лимонтузу - 5 гр
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Домашен сок от касис

Касисът се измива и се смила в мелачка за месо. Накрая се размесва с водата, за да се получи гъста каша. Може да се използва и блендер за разбиването на плодовете.

Сместа се слага на котлона, като се загрява до 70 градуса за около 10 минути. Снема се от котлона и се оставя да престои една нощ. На сутринта прецедете сока през двойна марля.

Сложете сока със захарта отново на котлона до завиране. Готовият сок се налива в стъклени бутилки, запечатва се и се прибира на тъмно и хладно място.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.8 от 5 Гласа

Отзиви (2)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
stanetzz

2011-07-20, Оценка 4.0 от 5 за Домашен сок от касис

И лимонтузуто на кой етап от приготвянето се добавя ?
Не би било лошо като пишете, да прегледате какво сте написали, и тогава да публикувате.
0
0
Отговор
Тин

2011-05-14, Оценка 4.0 от 5 за Домашен сок от касис

Съдейки по количеството захар, която се слага на 1 литър сок - 1,5 кг захар, то става сироп, а не сок.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Домашен сок от касис. Намери ли това, което търсиш? Виж останалите специалитети за Домашен сок от касис. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Домашен сок от касис в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.