Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Унгарски пастички с липов мед

Унгарски пастички с липов мед

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Унгарски пастички с липов мед1 / 2
03/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Предвкусвате ли удоволствието, което тези ароматни пастички ще ви доставят"

Необходими Продукти

  • масло - 3 с.л.
  • прясно мляко - 5 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.ч. липов
  • яйца - 8 бр. (жълтъци)
  • бутертесто - 500 г
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на кора с дебелина 3 милиметра, разделя се на 2 части и се слага в тава, напръскана с вода. Набожда се с вилица на няколко места и се пече 15 минути на 180 градуса.

Приготвя се крем, като жълтъците се разбиват и се смесват с меда и брашното. Млякото се кипва и се налива на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Кремът се вари 5 минути на бавен огън. Добавя се маслото, всичко се разбърква и се охлажда.

Всеки пласт от тестото се разрязва на 8 равни части, намазват се с крем и се редят една върху друга по четири. Така от двете кори се получават четири пастички от по четири парчета печено тесто. Поръсват се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: