Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни лозови сарми с праз

Постни лозови сарми с праз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Постни лозови сарми с праз4 / 6
09/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30
"Толкова са вкусни, че ни иде песен да напишем за тях, но ще се задоволим и с втора порция"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • праз - 2 стръка
  • лозови листа
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • копър - сух
  • джоджен - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и праза и ги запържете, след това добавете измития и отцеден ориз заедно с нарязания чесън и запържете, докато оризът стане стъклен.

Овкусете със сол, пипер, сух копър и джоджен, черен и червен пипер. Долейте вода и добавете разреденото доматено пюре. След като оризът набъбне, оставете сместа леко да се охлади и завийте сармички.

Подреждайте ги в тенджера плътно една до друга, притиснете с чиния и долейте вода с 3-4 с.л. олио. Варете сармите на тих котлон, докато абсорбират водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: