Сотирано шкембе с боб

10/12/2014
Росен
отРосенНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • шкембе - 1 бр. свинско или телешко
  • боб - 300 г сварен
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • сол
  • масло - 70 - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете шкембето с 1-2 карамфилчета, бахар, дафинов лист, за да стане по ароматно, а може да използвате и готово сварено шкембе. След като изстине, го нарежете на тънки ивички.

За рецептата може да сварите боб или да използвате измит и отцеден от консерва.

Загрейте маслото и запържете нарязаните на тънки кръгчета моркови. Разклатете тигана няколко пъти и добавете шкембето заедно с настъргания лук и нарязания чесън. Разбъркайте, докато шкембето се запържи и добавете боба.

Поръсете сол, черен и червен пипер. Объркайте добре и след 1-2 минути снемете от котлона.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 22:26
Много странна гозбичка, никога не бих си и помислила, че шкембе и боб може да се съчетаят
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв