Кокошка с кисело зеле

10/12/2014
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"И пиле със зеле не е зле, но никога не може да стане толкова вкусно, колкото кокошката с кисело зеле "
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 995
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото запържете нарязания лук и добавете измития ориз. Запържете, докато стане стъклен, поръсете с подправките и долейте 1 ч.ч. вода. Варете, докато оризът набъбне.

Напълнете с ориза почистената, измита и осолена леко кокошка и я зашийте.

Накълцайте киселата зелка и я запържете в маслото, като накрая поръсите с червен пипер. Сипете зелето в тавичка, отгоре сложете кокошката, намажете я с олио и червен пипер и покрийте със зелеви листа.

Изпечете кокошката в умерена фурна, като от време на време я мажете с масло.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар