Рибена чорба по търновски

12/12/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 721
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от риба се натрива в тригя или го поръсвате с малко лимонов сок и го оставяте около час да стегне. Нарязвате лука, чесъна и моркова наситно и ги задушавате в половин супена лъжица олио за 3 минути (ако олиото ви се струва малко, капнете малко вода.

Нарежете филето на малки кубчета и го добавете в тенджерата. Сипете около 5 грама сол и запържете за около минута, като разбърквате внимателно, докато месото леко побелее. Овкусете с малко черен пипер и разбъркайте отново, преди да добавите около 1 - 1.2 литър вода.

Когато заври, добавете нарязани пресен девесил, стеблата на магданоза и тароса, а на лютата чушка премахнете дръжката и я пуснете цяла (ако решите да сложите фиде, добавете една шепа). Варете около 10 минути, след което добавете ситно нарязания домат.

Опитайте и ако ви се струва чорбата безсолна, добавете сол по ваш вкус. Намалете огъня и оставете да къкри още 10 - 15 минути. Накрая поръсете с остатъка от магданоза, ситно нарязан.

ВНИМАНИЕ! В никакъв случай не добавяйте картофи вместо фиде (ориз може)! Риба и картофи си подхождат по някаква необяснима причина само в България, но тази комбинация е противозаконна от кулинарна гледна точка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

владо
владо
14.12.2014 10:14
Гот чорбичка!
0
0
Дупничанка
Дупничанка
12.12.2014 18:55
Убава супа...
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв