Патладжани Папудзакия

23/08/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Гърците са го измислили - патладжани Пападзукия, дебела сянка и студено Узо "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 514
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на половинки, издълбайте вътрешността и я накълцайте на ситно. В съд залейте половинките с вода и загрейте, докато тя кипне. Отцедете патладжаните и ги подредете в тава. Овкусете ги със сол и черен пипер.

В сгорещена мазнина запържете наситнения лук, прибавете накълцаните домати, магданоз, вътрешността на патладжаните, сол и черен пипер. Оставете на бавен огън, докато течността напълно се изпари.

Напълнете със сместта половинките. Разбийте яйцата със сиренето и залейте патладжаните Папудзакия. Поставете ги да се пекат за час в предварително загрята до 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Лилия
Лилия
29.01.2015 11:39
Не разбрах къде се слага галетата!Иначе изглежда вкусно
0
0
DiVAL
DiVAL
03.09.2013 21:09
Само да предложа едно по-правилно написване на названието на това вкусно ястие. Тъй като по една малка случайност живея в Гърция от доста време, смятам, че по-правилно е да напишеш Патладжани Папутсакиа. С Т и С, а не с Д и З. Иначе ястието е страхотно.
1
1
Zlatka Lekova
Zlatka Lekova
10.07.2016 12:35
Ако, ли пък трябва да си го напишем баш как си е на български ще е папуцакия, при тях е тсакия щото си нямат ц хи хи пък им е трудничко да го кажат дори затова си имат и тсай, а не чай :)
0
0
Lina Mari
Lina Mari
26.07.2011 09:44
"παπουτσακια" - обувки -shoes
това е гръцка кухня,
харесва ми гръцка кухня.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв