Карамелени блокчета

12/12/2014
Зоя
отЗояНовак
"Дори и да сте начинаещи, с наша помощ ви уверяваме, че ще се справите с приготвянето на този сладкиш. И да не забравите да се похвалите със снимки "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 166
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.
  • кафява захар - ½ ч.ч.
  • кокосови стърготини - ½ ч.ч.
  • масло - 250 г
  • кондензирано мляко - 2 х 400 г консерви, подсладено
  • мед - ½ ч.ч. или Златен сироп
  • шоколад - 150 г млечен
  • масло - 50 г или растително масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте брашното, кафявата захар, кокоса с половината от мекото масло. Сипете сместа в правоъгълна тавичка и изпечете за 20 минути в загряна на 180 градуса фурна.

Загрейте в тенджера кондензираното мляко с меда и останалото масло. Вместо мед може да използвате рядък карамел. Варете за около 12 минути и снемете от котлона.

Сипете сместа върху основата и сложете да се пече за около 12 минути. След това оставете сладкиша да се охлади за поне 3 часа.

Разтопете натрошения шоколад с маслото на водна баня и залейте върху сладкиша. Сложете на студено за 1 час и след това разрежете на квадратчета или правоъгълници.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар