Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Безглутенов шоколадов сладкиш

Безглутенов шоколадов сладкиш

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Безглутенов шоколадов сладкиш1 / 2
12/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Глутенът бил вреден и затова го махнахме от този мегавкусен шоколадов сладкиш"

Необходими Продукти

  • орехи - 165 г или др. вид ядки
  • брашно - ⅓ ч.ч. безглутеново
  • шоколад - 200 г черен
  • масло - 165 г безсолно
  • яйца - 4 бр., разделени
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • сметана - ½ ч.л. заквасена
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете ядките за кратко във фурната, за да станат по-ароматни. След това ги охладете. Смесете ги с брашното в кухненски робот и ги смелете, докато станат едри трохи.

Смесете шоколада и маслото в купа и ги разтопете в съд на водна баня на слаб котлон. Бъркайте, докато сместа стане гладка.

Отделно разбийте жълтъците, половината от захарта и ванилията за около 5 минути. Отделно разбийте белтъците със сметана на пухкав сняг, като добавите останалата захар.

Смесете внимателно шоколадовата смес с жълтъците и объркайте с белтъците леко, като добавите и брашното с ядките.

Сипете сместа в 24 см форма и сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 35 минути. Охладете сладкиша, преди да го нарежете.

По желание може да го залеете с разтопен шоколад или да го поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vesselina Marinova
Vesselina Marinova
Тъй ли? Какво означава "няма да се отдели"? И къде според Вас се изпарява глутена? Не съм чела по-голяма дивотия.
Иначе, също така внимавайте с фабричната пудра захар, към която обикновено се добавят около 5% нишесте за предотвратяване на слепването (има вероятност да е използвано пшенично). ;)
21.01.2017 17:56
1
Валентин
Валентин
Ако разбъркате бавно и внимателно обикновено пшеничено брашно то също няма да отдели глутен в сладкиша. Просто не ползвайте миксер.
15.02.2016 18:03