Специалитет с кайма на фурна

17/10/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Чудите се какво ще хапвате днес? Ето една прекрасна и вкусна идея!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313 743
  • Преглеждания за месеца3998
  • Преглеждания за седмицата1169
  • Коментирана22 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.

Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, я върху тях и останалата кайма. Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.

Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 27
4 15
3 6
2 1
1 6
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

Катя Благоева
Богато и вкусно приготвено!
4
3
МАРИЯ
МАРИЯ
17.02.2016 16:04
Страхотно ястие , бих препоръчала да сложите картофено пюре отгоре и то тогава да поръсите с кашкавал
9
4
никнай
никнай
29.01.2016 00:19
Трябва да си някакъв извратеняк за да изхабиш продуктите за такова кулинарно недоразумение!
60 минути само за готвенето???
Толкова продукти и само 3 порции???
Забъркваш кюфтета,слагаш гарнитурата вътре, опитваш се да направиш нещо между руло и мусака че даже и го гратенираш?
Може ли някой да познае какво ще стане с ястие залято с яйца което се пече 1 час във фурна?

По какъв критерий някой е нарегъл тази кулинарна чалга "специалитет"?
40
17

Виж всички коментари или напиши такъв