Специалитет с кайма на фурна

17/10/2010
"Чудите се какво ще хапвате днес? Ето една прекрасна и вкусна идея!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
54 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо448 181
  • Преглеждания за месеца2340
  • Преглеждания за седмицата600
  • Коментирана23 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена54

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • яйца - 2 броя
  • хляб - 2 големи филии
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1 щипка
  • джоджен - 1 щипка
  • гъби - 200 г печурки
  • яйца - 3 брой
  • кашкавал - 100 г
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.

Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, я върху тях и останалата кайма. Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.

Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 29
4 15
3 6
2 1
1 6
Дай твоята оценка:

Коментари (23)

Анонимен
Анонимен
28.08.2018 15:24
Само не разбрах колко яйца трябват -2,3,5
0
0
Катя Благоева
Богато и вкусно приготвено!
7
7
МАРИЯ
МАРИЯ
17.02.2016 16:04
Страхотно ястие , бих препоръчала да сложите картофено пюре отгоре и то тогава да поръсите с кашкавал
13
4

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!