Свинско филе с гъбен сос

10/10/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Има нещо магическо в тази комбинация между крехко филе и гъби с ароматен сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 906
  • Преглеждания за месеца315
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г филе, нарязано на тънки парчета
  • царевично брашно
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • гъби - 500 г, за соса
  • вода - за соса
  • яйца - 2 броя, за соса
  • олио
  • брашно - 40 г, за соса
  • масло - 1 бучка
  • кисело мляко - 1/2 кофичка, за соса
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинското филе с черен пипер, сол и кимион на вкус. След това ги оваляйте леко в царевично брашно и ги изпържете до зачервяване.

Сложете брашното в тенджера и го "запечете" до зачервяване при непрекъснато бъркане. Прибавете и олио, като продължавате да бъркате. Започнете да прибавяте малко вода отново при непрекъснато разбиване до получаване на гъст сос.

Добавете и гъбите при непрекъснато бъркане и след като заври махнете от котлона.

В купа разбъркайте двете яйца, киселото мляко и 2 с.л. брашно. И тази смес трябва да се кипне при непрекъснато бъркане. След това я прибавете към първата смес, отново бъркайки на котлона. Изчакайте да заври и отстранете от огъня. Изстискайте 1/2 лимон и прибавете бучка масло.

Сервирайте свинското филе, полято с гъбения сос и гарнитура от зеленчуци по желание.подобни рецепти тук

5 14
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Svetlakis
Svetlakis
17.06.2016 04:56
Защо тоя сос е толкова сложен ? Я опитай този гъбен сос -

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г гъби
180-200 г заквасена сметана
200 г топено сирене
1-2 скилидки чесън
мазнина за пържене
сол, черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Гъбите се запържват със ситно нарязания чесън.
Добавя се топеното сирене, след като се разтопи се сипва и сметаната.
Оставя се 2-3 минути и се отстранява от огъня.
След това се добавят черния пипер и сол на вкус.
0
0
Николай
Николай
08.01.2014 19:22
Гъбената каша е факт! Не съм професионалист и не знам, кое е в повече, но определено има нещо грешно в цялата работа! Според мен в соса би трябвало да има и малко сол.
По отношение на месото - получи се много добре, като ивиците са с дебелина около 10 мм.
4
0
мигленка
мигленка
10.07.2013 13:43
в рецептата пише 40г.брашно не 400г.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв