Шоколадов кекс

13/12/2014
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
"Обогатяваме кексотеката си и с този пухкав и сладък шоколадов кекс "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 077
  • Преглеждания за месеца502
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. домашни
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч. пресято
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • какао - 5 с.л.
  • течен шоколад - за глазиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, добавете захарта и постепенно олиото при непрекъснато разбиване.

Добавяйте на порции, като ги редувате, брашното с киселото мляко и содата.

След като сместа се хомогенизира, разбъркайте с какаото и прехвърлете тестото в намазнена и леко набрашнена форма за кекс.

Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 35 минути или до готовност.

Готовият кекс се обръща, след като престои 10 минути във формата. Глазира се с течен шоколад или с разтопен шоколад.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 22:54
Какаото от колко процента е ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите