Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Голям и бухнал кекс

Голям и бухнал кекс

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Голям и бухнал кекс1 / 2
13/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Знаете, че когато става дума за кекс, размерът винаги има значение! Вкусът също!"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лимонада - 1 и 1/2 ч.ч. безалкохолно
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • какао - 2 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. начукани по едро
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера и содата.

Разбийте много добре яйцата със захарта, добавете постепенно олиото и разбийте добре.

Долейте базалкохолното и добавяйте постепенно брашното и хомогенизирайте. Ароматизирайте сместа с ванилия и отделете 1/2 от сместа, която трябва да объркате с какаото и орехи.

В намазнена по-голяма форма за кекс сипете светлата част, отгоре добавете внимателно тъмната и изпечете кекса в загряна предварително на 170 градуса фурна до суха клечка.

Охладете за известно време кекса във формат и го обърнете върху поднос. По желание може да го залеете с глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: