Английски ванилов крем

13/12/2014
Дидка
отДидкаНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 433
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да се свари и го ароматизирайте с ванилията. Разбийте жълтъците със захарта много добре и долейте млякото на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Сложете съда на водна баня и бъркайте продължително, докато кремът се сгъсти. Много е важно да не завира, за да не се пресече.

Сипете крема в десертни чашки и охладете преди поднасяне.

Към охладения крем може да добавите 1 ч.ч. пюре от пъпеш.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Angelova69
Angelova69
18.03.2015 20:27
Няма да се сгъсти,защото няма брашно или натурлно нишесте.Поне 6 суп.лъж.брашно.
0
0
вер
вер
14.01.2015 18:36
следвах точно рецептата, 1 към 1. но вече 30-40 минути бъркам на водна баня и пак не се сгъстява. смисъл едва едва се с сгъстил. вече трябваше да намаля огъня, понеже водата кипи ако е на по-силен, и пак е течен. сега баба ми бърка докато пиша отчаяна. някакви идеи?
0
0
Стефан
Стефан
24.01.2015 19:31
Ами, то затова не се следват точно рецептите, както и всякакъв вид други указания- въобще в живота!";-) Хващаш горе-долу общо посоката и донагласяш импровизирайки!":-)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв