Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с желатин и вафли

Торта с желатин и вафли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Торта с желатин и вафли1 / 2
24/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10 парчета
"Изненадващо лека и вкусна торта, от която имате право да изядете две парчета!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 700 мл
  • желатин - 2 пакетчета
  • захар - 200 г
  • вафли - 200 г шоколадови
  • бисквити - 200 г смлени
  • орехи - 200 г смлени
  • сметана - 400 мл течна
  • ореховки - за украсата
  • бисквити - по избор за украсата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото и захарта в тенджера на котлона, за да кипнат. Разтворете желатина в 100 мл вода, оставете го така 10 минути и след това го прибавете към топлото мляко бъркайки.

Оставете сместа да престои 2-3 часа. Разбийте 300 мл от сметаната с миксер и я смесете с млякото. Разделете сместа на 3 части. В първата добавете 200 г шоколадови вафли, нарязани на дребно. Във втората част прибавете 200 г смлени орехи и натрошените бисквити. Третата част е без добавки.

В овална тава застелете дъното с фолио и изсипете сместа с вафлите. След това излейте третата част от крема и сложете полуготовата торта за 1 час в камера.

Най-накрая се слага и частта с орехите и бисквитите и се оставя в хладилника да стегне. Извадете тортата и я покрийте отвсякъде със 100 мл разбита сметана. Украсете желираната торта с ореховки и бисквити по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: