Наденички с прясно зеле

15/12/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо607
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • наденица - 6 бр.
  • лук - 3 глави
  • зеле - 1 кг
  • бяло вино - 30 мл
  • масло - 40 г
  • чесън - 3 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на едри филийки. Набодете наденичките с вилица, Нарежете зелето на ситно и го сварете в два литра подсолена вода с черен пипер. След това го отцедете.

Сварете леко наденичките и след това ги запържете в кравето масло. Задушете ситно нарязания лук в маслото.

Прибавете зелето и чесъна, налейте виното и оставете на тих огън. Изпържените наденички се поставят върху зелето.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 10:08
Интересна комбинация, но не виждам защо да се варят преди да се изпържат наденичките. Те и само пържени са ок.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв