Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава-охлюви

Баклава-охлюви

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Баклава-охлюви1 / 4
28/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • кори - 500 г фини
  • орехи - 200 г
  • масло - 200 г краве
  • захар - 600 г
  • вода - 400 мл
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните кори се разделят на две части, разгънати върху масата. Счуканите орехи се смесват със захарта и канелата, разделят се на две купчини и всяка се поръсва върху една от разгънатите кори.

Корите се навиват на стегнати рула, нарязват се на 12 парчета и се нареждат в намазана с масло тавичка с разрязаната част нагоре. Охлювчетата се заливат с разтопеното масло. Пекат се в умерена фурна.

Охладените баклавички се заливат с горещ сироп, приготвен от водата и захарта, след 15-минутно варене. След 5 часа обърнете охлювчетата, за да се напоят и от другата страна. Сервират се след 24 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Изглежда страхотно, обожавам баклава.
21.03.2020 18:31
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Падам си по сладките неща. Баклавата е една от тях.
21.05.2016 14:51