Печена гъска с кисело зеле

26/12/2014
Анна Димитрова
отАнна ДимитроваНовак
"Гъска със зеле - ето това е истинска класика. Непременно трябва да се опита "
Приготвяне35 мин.
Готвене220 мин.
Общо255 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 903
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • гъска - 1 бр. около 3 - 4 кг
  • кисело зеле - 3 - 4 кг
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъската и я разрежете на две половина, които се натриват с черен, червен пипер и сол. Всяка половина се слага в тавата с кожата надолу. Гъската се пече, докато се стопи мазнината.

Извадете изпечената гъска, а в тавата сложете ситно нарязаното зеле, овкусено с черен пипер на зърна и дафинов лист. Половинките от гъската се слагат върху зелето, но този път с кожата нагоре.

Пече се 1-2 часа в умерено загрята фурна, като от време на време се поръсва с малко вино. Изпечената гъска се разрязва на парчета и се сервира с киселото зеле.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар