Маслинена чорба

Маслинена чорба1 / 2
16/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Майсторът си е майстор - за нула време може да спретне страхотна маслинена чорба за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • маслини - 350 г каламата (без костилки)
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 50 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • доматен сос - 2 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • риган
  • черен пипер - смлян
  • сол - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова на ситно и ги добавете в тенджера с 1 супена лъжица загрято олио. Запържете за около 3 минути, след което добавете шепа ориз и 1 чаена лъжичка брашно.

Запържете за около още една минута, като разбърквате добре, след което добавете маслините и около 1 литър вода. Като заври, добавете ситно нарязаните стебла на магданоза и овкусете с риган, черен пипер и сол.

Варете около 20 минути или докато оризът се свари. Към края добавете 2 супени лъжици доматен сос и разбъркайте. Махнете от огъня и добавете ситно нарязаните листа на магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
рецептата е чудесна,за пореден път я готвих днес и всички много харесват супичката.много е лека,идеална за лятото!
13.05.2015 21:27
1