Задушена наденица с доматен сос

22/12/2014
Емилия
отЕмилияНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 068
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • наденица - 300 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • ром - 1 с.л. или коняк
  • магданоз
  • масло - 30 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете олиото и запържете ситно нарязания лук. Поръсете с червения пипер.

Прибавете обелената и нарязана на парчета наденица, леко я запържете, налейте доматения сок и посолете.

Прибавете дафиновия лист и кипнете. Добавете размитото в малко вода брашно и счукания чесън.

След 5 минутки свалете ястието от котлона, подправете с рома и захлупете. Преди сервиране подправете с маслото и поръсете обилно с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар