Шоколадово руло с кафе

17/12/2014
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Това руло пазим само за специални поводи и за най-скъпите си приятели "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 352
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кафе - 3 с.л. сварено, силно
  • шоколад - 170 г настърган млечен
  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • коняк - 1 с.л.
  • какао - на прах
  • сметна - 1/5 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче

Начин на приготвяне

Подгответе тава с размери 30х40 и я застелете с хартия за печене, като я подмазните. Разтопете шоколада с кафето в съд на слаб котлон и оставете да изстине.

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Смесете ги с шоколада и добавете коняка. Разбийте белтъците на пухкав сняг и ги объркайте внимателно към шоколадовата смес.

Сипете сместа в тавата и я загладете. Изпечете за не повече от 15 минути в загряна на 170 градуса фурна. Проверете готовността с клечка за зъби, която трябва да излиза суха. Готовия блат извадете, покрийте с влажна кърпа и оставете в хладилник за 1 час.

Поръсете с какао пергаментова хартия, която е малко по-голяма от тавата.Внимателно отгоре обърнете блата с тавата и махнете хартията му. Разбийте сметаната с ванилията и намажете блата. Навийте рулото, като подвигате хартията от единия край.

Ако рулото се пукне, може да го запълните с какао или сметана.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар