Шоколадова торта с глазура

17/12/2014
от МоникаНовак
"Ако ще е торта, да е шоколадова и с глазура, разбрахме ли се?"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 478
  • Преглеждания за месеца2009
  • Преглеждания за седмицата1598
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 150 г
  • вода - 30 мл
  • какао - 30 г
  • сироп - за напояване
  • захар - 100 г
  • коняк - 10 мл
  • за масления крем
  • масло - 200 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • шоколад - 50 г
  • за глазиране
  • захар - 200 г
  • вода - 60 мл
  • глюкоза - 20 г
  • какао - 20 г на прах
  • мармалд - 100 г
  • орехи - 80 г за украса по желание
  • шоколадови пръчици

Начин на приготвяне

Пресейте какаото с брашното за блата. Разбийте жълтъците със захарта на пухкав крем, добавете постепенно водата и сухите съставки и накрая объркайте с разбитите на сняг белтъци. Изпечете балата във форма за торта с хартия за печене. След като изстине, го нарежете на 3 отделни блата.

Сварете сиропа и напоете блатовете. Слепете ги с масления крем, като заделите от крема за намазване и гарниране. За да приготвите крема, разбийте маслото със захарта и яйцата, като бъркате на водна баня и добавете и разбъркайте с натрошения шоколад.

За глазурата разтопете пак в съд на котлона захарта, водата и глюкозата с какаото.

Слепената торта намажете с мармалад отгоре. Глазирайте с топлия фондан и оставете да изстине добре. Отстрани намажете със заделения крем и по желание украсете с орехи и декорирайте с шоколадови пръчици.
подобни рецепти тук

5 0
4 3
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Sss
Sss
08.01.2016 16:29
Според мен ако отгоре има лешници, а не орехи вкуса ще е по-хубав! :)
0
0
muttercheto
muttercheto
18.02.2015 15:04
Добре звучи, но много неясна рецепта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв