Кисело - сладки зеленчуци

03/05/2010
от ДимаНовак
"Ей такива готови кисело-сладки зеленчуци гледаме винаги да имаме под ръка, че са много удобни, когато ви изненадат неочаквани гости."
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 150
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки – 1 кг
  • моркови – 300 г
  • зелен фасул – 300 г
  • целина – 300 г
  • лук – 1 глава
  • оцет – 1 л
  • олио – 200 г
  • захар – 200 г
  • люти чушки – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се нарязват на пръчици, зеления фасул на две, целината на кубчета, чушките на ивици, лукът на две.

Оцетът, захарта, олиото и лютата чушка завират, посолява се и се пускат морковите. Ври покрито 4 - 5 минути. Прибавят се останалите зеленчуци и ври още 15 минути. Оставя се да изстине в съда и после се разпределя в буркани.

Затваря се и се стерилизира 10 мин.

Консумира се след около месец.

Служи и за готово ястие и за подправка към супи, сосове и др.

подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар