Кренвиршки

30/08/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф4441
"Обичана рецепта от мнозина, които обичат да започват деня си със солидна закуска!"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 936
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъка от жълтъка на едното яйце. Разбийте останалите 2 яйца с белтъка на третото, а жълтъка оставете за намазване. Прибавете солта, захарта и киселото мляко и разбийте добре.

Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода и я прибавете към сместа от яйцата, след което и прясното мляко. Постепенно започнете да смесвате яйчената смес с брашното и замесете меко тесто.

От него отделете неголеми топки. Всяка от тях разточете леко в елипсовидна, продълговата форма. По средата на всяка поставете по 1 кренвирш, като го притиснете добре навътре така, че да потъне и леко да се покрие с тестото.

Готовите кренвиршки се слагат в намазнена тава, намазват се с жълтъка и се поръсват с чубрица. Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване, а малко преди да са готови върху тях се подреждат лентички кашкавал и се запичат до златисто.подобни рецепти тук

5 10
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Маргарита
Маргарита
27.01.2016 13:37
Бързо, лесно и много вкусно.
0
0
emilia
emilia
29.05.2011 13:06
Днес пробвах тези кренвиршки, станаха много вкусни.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв