Фини пури

20/12/2014
Генка
отГенкаНовак
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 697
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото на пяна и към него прибавете един по един жълтъците, солта, брашното и водата. Замесете тесто и го разточете на кора с дебелина 0.5 см.

От тази кора изрежете правоъгълници. По дългата им страна се слага от плънката и се завива като цигара.

Наредете пурите върху поръсена с брашно хартия и ги изпечете в средно загрята фурна до слабо порозовяване. Още докато са топли ги оваляйте в пудрата захар, смесена с ванилията.

Плънката се приготвя, като белтъкът се разбива на пяна и към него се прибавят смлените орехи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Емилия
Емилия
22.12.2014 01:21
Генке,
що не опишеш по-подробно как става... Кога се пълнят пурите с белтъка - преди или след печене$ Ако е след, как го правиш навитото тесто да не се залепи? Използваш ли онези метални фунийки при печенето? Айде, дай, малко повече труд като даваш рецепта. Благодаря.
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв